ZIMIHOME GLOBALNA POLITIKA PRIVATNOSTI

1. Predstavljanje

ZimiHome (koji se takođe naziva „mi“, „naši“ ili „nas“) – softverska platforma u vlasništvu privatne kompanije Goldstar East PTE Ltd, 400 Orchard Rd, Singapur 238875.

Ova globalna politika privatnosti („politika privatnosti“) opisuje kako će ZimiHome prikupljati, koristiti i održavati vaše lične podatke na ZimiHome platformi. Takođe će vam objasniti vaša zakonska prava u vezi sa tim informacijama.
Korištenjem platforme ZimiHome potvrđujete da ste pročitali i razumeli ovu Politiku privatnosti i naše Globalne uslove korišćenja (zajedno u ovom tekstu navedeni „Sporazum“). Sporazum reguliše upotrebu platforme ZimiHome. ZimiHome će prikupljati, koristiti i održavati informacije u skladu sa Sporazumom.

Ako ste stanovnik Kalifornije ili subjekt podataka u Evropi, molimo pogledajte poglavlja „Dodatna otkrivanja za stanovnike Kalifornije“ i „Dodatna otkrivanja za subjekte podataka u Evropskom ekonomskom prostoru (EEA) i Švajcarskoj“. Ako imate bilo kakvih pitanja ili želite da iskoristite svoja prava i izbore, obratite nam se kao što je navedeno u donjem odeljku „Kontaktirajte nas“.

2. Opšti uslovi

U ovoj politici privatnosti:

• ZimiHome platforma može se nazivati „ZimiHome“, „mi“, „naši“ ili „nas“.
• Korisnika platforme ZimiHome nazivamo „Korisnik“, „Korisnici“, „vi“, „vaš“ ili „Klijent“ i „Pružalac usluga“, prema potrebi.
• Platforma koju nudimo na našoj veb lokaciji www.zimihome.com naziva se „Veb lokacija (e).“
• Mobilne aplikacije (bilo na iOS-u ili Androidu) se nazivaju „Aplikacije“.
• Veb lokacije, aplikacije i srodne usluge, informacije i komunikacije ZimiHome-a zajedno se nazivaju „ZimiHome platforma“.
• „Uslovi korišćenja“ se odnose na naše Globalne uslove korišćenja koje možete pronaći ovde. Ova Politika privatnosti je uključena, i smatra se delom, Uslova korišćenja.

3. Prikupljanje informacija

a) Informacije koje dajete ZimiHome-u

ZimiHome prikuplja određene lične informacije o vama, uključujući informacije koje mogu biti povezane sa vama („Informacije“). Primeri informacija koje ZimiHome prikuplja uključuju, ali nisu ograničeni na:

Kontakt informacije. Ovo može da uključuje vaše ime i prezime, poštansku adresu, telefonski broj i adresu e-pošte.
Podaci za naplatu uključujući broj vašeg platnog instrumenta (kao što je broj kreditne ili debitne kartice), datum isteka i sigurnosni kod po potrebi za obradu vaših plaćanja.

Podaci o identitetu. Ako ste Pružalac usluga, možemo prikupljati lične podatke, kao što su vaš datum rođenja i adresa, nacionalni identifikacioni broj, ako je primenljivo, zajedno sa rezultatima osnovnih provera krivične evidencije koje ste nam pružili ili od strane naših trećih agenata (kako je definisano dole), po potrebi i u meri koja je zakonom dopuštena u vašoj jurisdikciji radi potvrde vašeg identiteta.

Finansijski podatak. Da bismo pomogli pružaocima usluga da uspostave račun za plaćanje i pomognu klijentima da izvrše plaćanja pružaocima usluga, možemo prikupljati finansijske informacije, uključujući broj kreditne kartice, brojeve za rutiranje u banci, poreske informacije, identifikacioni broj poreskih obveznika i druge podatke o plaćanju, po potrebi. Mi koristimo finansijske informacije kako bismo upravljali platformom ZimiHome i osigurali da Klijenti plaćaju pružaoce usluga. To radimo koliko je potrebno radi naših legitimnih interesa u pružanju usluga na platformi i ispunjavanju ugovora sa korisnicima. Da bismo zaštitili vaše finansijske podatke, sklopili smo ugovor sa trećom stranom za održavanje i obradu podataka o vašoj platnim podacima.

Promotivne informacije. Određene ponude platforme ZimiHome, kao što su bilteni, ankete, konkursi i slično nisu obavezne, tako da se od vas ne zahteva da učestvujete u njima. Ako pristanete da iskoristite pogodnosti ponude platforme ZimiHome, koristićemo vaše podatke da vam (po potrebi) pošaljemo biltene i ostale komunikacije koje su prilagođene na osnovu informacija koje imamo o vama ili da radimo i upravljamo anketom, konkursom ili sličnim ponudama u vezi sa našim legitimnim interesom za promociju poslovanja i platforme ZimiHome. Da biste odustali od primanja marketinških komunikacija od nas, pogledajte odeljak Izbor / Odjava dole.

Informacije o sadržaju. Takođe možete odlučiti da pošaljete ZimiHome lične podatke e-poštom ili čet-porukom koja sadrži upite o ZimiHome platformi i mi koristimo ove informacije kako bi nam pomogle da odgovorimo na vaš upit. Takođe prikupljamo sadržaj u okviru bilo koje poruke koju razmenjujete sa drugim korisnicima putem platforme (kao što je naša opcija za ćaskanje) i nikada nećemo koristiti ili deliti takve informacije u marketinške svrhe.

Zahtevamo da nam dostavite svoje kontakt podatke i finansijske podatke kada registrujete nalog kod nas kako bismo pružili usluge putem platforme ZimiHome. Na primer, ako ste klijent, sakupljamo vaše ime i prezime, adresu e-pošte i vaš poštanski broj da bismo kreirali i upravljali vašim ZimiHome nalogom. Takođe prikupljamo dodatne informacije da bismo vam olakšali zahtev za rezervaciju, poput informacija o zadatku koji tražite, vremenu, datumu i lokaciji zadatka i finansijskim podacima. Ako ste pružalac usluga, prikupljamo vaše ime i prezime, adresu e-pošte, broj mobilnog telefona i poštanski broj da bismo kreirali i upravljali vašim ZimiHome nalogom i olakšali komunikaciju između vas i vaših klijenata putem Platforme.
Takođe prikupljamo informacije o vašim zadacima, tarifama i veštinama, kao i identitet i finansijske informacije.
Informacije treće strane. Možemo dobiti dodatne informacije o vama, kao što su demografski podaci, finansijske informacije ili informacije o otkrivanju prevara, od agenata treće strane (kao što je definisano u daljem tekstu) i kombinujemo ih sa drugim informacijama koje imamo o vama, u meri u kojoj je zakonom dopušteno, da bismo ispoštovali naše zakonske obaveze i za legitimni interes unapređenja ZimiHome platforme. ZimiHome može sarađivati sa agentima trećih strana radi vršenja provere identiteta, provere krivičnog dela i prava na rad pružaoca usluga, ako je primenljivo i dopušteno lokalnim zakonom, u cilju unapređenja naših legitimnih interesa u obezbeđivanju bezbednosti naših korisnika i održavanju integriteta platforme ZimiHome.

4. Informacije koje ZimiHome prikuplja automatski

Mi automatski prikupljamo određene podatke kada koristite našu platformu. Kategorije informacija koje automatski prikupljamo su sledeće:
Podaci o upotrebi usluga, uključujući podatke o funkcijama koje koristite, stranice koje posećujete, oglase koje gledate, delove platforme ZimiHome koje gledate i u kojima komunicirate, doba dana kada pregledavate i vaše reference i izlazne stranice.

Podaci o uređaju, uključujući podatke o vrsti uređaja ili pregledača koji koristite, operativnom sistemu vašeg uređaja, provajderu internetskih usluga, regionalnim i jezičkim podešavanjima uređaja i identifikatorima uređaja kao što su IP adresa i ID oglasa. Kada posećujete i komunicirate sa ZimiHome platformom, ZimiHome može automatski prikupljati određene informacije putem kolačića ili drugih tehnologija, uključujući, ali ne ograničavajući se na vrstu računara ili mobilnog uređaja koji koristite, jedinstveni ID uređaja vašeg mobilnog uređaja, IP adresu vašeg računara ili mobilnog uređaja, vaš operativni sistem, vrste internetskih pregledača koje koristite i informacije o načinu na koji koristite ZimiHome platformu (“Informacije o uređaju”). Informacije o uređajima možemo koristiti za nadgledanje geografskih regiona iz kojih Korisnici koriste ZimiHome platformu, kao i radi sigurnosti i sprečavanja prevara. Upotreba bilo koje IP tehnologije maskiranja ili sličnih tehnologija (poput TOR mreže) može učiniti da delovi platforme ZimiHome budu nedostupni i zabranjeni na ZimiHome platformi.

Podaci o lokaciji, uključujući neprecizne podatke o lokaciji (kao što su lokacija izvedena iz IP adrese ili podaci koji ukazuju na deo grada ili poštanskog broja), i uz vaš pristanak, precizne podatke o lokaciji (kao što su podaci o geografskoj širini / dužini). Kada posetite platformu ZimiHome putem matične mobilne aplikacije, koristimo, uz vaš pristanak, kada je to potrebno prema važećem zakonu, GPS tehnologiju (ili drugu sličnu tehnologiju) da odredimo vašu trenutnu lokaciju kako bismo utvrdili grad u kojem se nalazite i prikazali relevantnu mapu lokacije. Nećemo bez vašeg pristanka deliti vašu trenutnu lokaciju dobijenu na ovaj način sa drugim korisnicima.

Takođe koristimo razne tehnologije praćenja („tehnologije praćenja“) da automatski prikupljamo informacije kada koristite ZimiHome, uključujući sledeće:

Kolačići. Kada posećujete veb stranice na našim veb lokacijama, vaš pretraživač može automatski prenositi informacije na te veb lokacije tokom cele posete. Na sličan način, kada koristite naše mobilne aplikacije, pristupamo i koristimo ID-ove mobilnih uređaja kako bismo prepoznali vaš uređaj. Mi koristimo „kolačiće“ i ekvivalentne tehnologije za prikupljanje informacija putem naše Veb lokacije i aplikacija. Kolačići su male datoteke sa podacima koje se čuvaju na vašem uređaju i koje deluju kao jedinstvena oznaka za prepoznavanje vašeg pretraživača.

Stalni kolačići pomažu vam da personalizujete svoje iskustvo, zapamtite svoje postavke i podržite sigurnosne funkcije. Pored toga, postojani kolačići omogućavaju nam da vam donesemo reklamu kako na platformi tako i izvan nje. Stalni kolačići mogu ostati na vašem uređaju duže vreme, i obično se mogu kontrolisati preko postavki vašeg pretraživača. Koristimo trajne kolačiće koje samo ZimiHome može čitati i koristiti i pristupati ID-ovima mobilnih uređaja radi:

• čuvanja vaših podatka za prijavu za buduće prijave na platformu ZimiHome;
• pomoći u obradi podataka prilikom plaćanja;
• čuvanja informacije o sesiji; i
• praćenja podešavanja korisnika.
Sesijski kolačići olakšavaju vam navigaciju po veb lokaciji i pokazuju kada zatvorite pretraživač. Koristimo kolačiće ID sesije i slične tehnologije da bismo mogli:
• omogućiti određene karakteristike platforme ZimiHome;
• bolje razumeti kako komunicirate sa veb lokacijama i ZimiHome platformom;
• pratiti korišćenje platform od strane naših korisnika i usmeravanje veb saobraćaja na ZimiHome platformi;
• pratiti broj prijava u ZimiHome promocijama, nagradnim igrama i konkursima; i
• identifikovati posećene oblasti platforme ZimiHome.

Za razliku od trajnih kolačića, sesijski kolačići se brišu sa računara kada se odjavite sa platforme ZimiHome, a zatim zatvorite pretraživač.
Primer a) sadrži različite kategorije kolačića koje ZimiHome platforma koristi i zašto ih koristimo.

Možemo raditi sa oglašivačima trećih strana koji takođe mogu postavljati ili čitati postojane kolačiće na vašem pretraživaču, a mi možemo koristiti Flash kolačiće (ili lokalne zajedničke objekte) za čuvanje svojih postavki ili prikazivanje sadržaja na osnovu onoga što vidite na veb lokacijama kako biste personalizovali vašu posetu .
Možete da uputite pretraživač, promenom njegovih opcija, da prestane sa prihvatanjem kolačića ili da vas obaveštava pre nego što prihvatite kolačić sa veb lokacija koje posećujete. Ako ne prihvatite kolačiće, nećete moći da koristite sve delove ili sve funkcionalnosti platforme ZimiHome.
Da biste promenili podešavanja kolačića za kolačiće na veb lokacijama, kliknite na sledeće adrese na osnovu pretraživača koji koristite: Internet Explorer, Safari, Chrome, Firefox i Opera.

Pikseli. Mi i naši treći agenti takođe možemo da koristimo „piksel oznake“, „veb svetionike“, „jasne GIF-ove“ ili slična sredstva u vezi sa ZimiHome platformom i e-porukama u formatu HTML, da bi između ostalog pratili akcije korisnika i primaoce e-pošte i odredili uspeh marketinških kampanja i prikupili statističke podatke o upotrebi sajta.

5. ZimiHome-ova upotreba informacija

Informacije prikupljamo i koristimo u poslovne i komercijalne svrhe u skladu sa praksom opisanom u ovoj politici privatnosti. Naše poslovne svrhe prikupljanja i korišćenja informacija uključuju:

• Funkcionalnost platforme ZimiHome. Vaše podatke koristimo da vas povežemo sa drugim Korisnicima kako bismo omogućili slanje, izbor, kompletiranje i plaćanje Usluga, kako bismo ispunili naše ugovore sa Korisnicima;
• Za naplatu kao i za sprečavanje prevare, na osnovu naših legitimnih interesa za obezbeđivanje sigurnog okruženja u kojem se klijenti i pružaoci usluga mogu susresti i voditi poslovanje, a u skladu sa našim zakonskim obavezama;
• Da sprovedemo identifikaciju, krivičnu proveru i pravo na rad Korisnika proveravajući, ako je primenljivo i u meri u kojoj to dozvoljava lokalni zakon, a u cilju unapređenja naših legitimnih interesa, kao i zbog značajnog javnog interesa obezbeđivanja bezbednosti naših Korisnika na mreži i van mreže, sprečavaju ili otkrivaju nezakonite radnje, štiteći javnost od nepoštenosti i održavajući integritet platforme ZimiHome, s obzirom da pružaoci usluga često direktno komuniciraju sa klijentima i mogu ući u njihove domove;
• Za analiziranje upotrebe platforme ZimiHome, što je potrebno radi našeg legitimnog interesa za unapređenjem ZimiHome platforme i rast našeg poslovanja;
• Da vas kontaktiramo i dostavimo (putem e-pošte, SMS-a, push obaveštenja ili na drugi način) informacije o transakcijama, administrativna obaveštenja, obaveštenja o marketingu, ponude i komunikacije relevantne za upotrebu platforme ZimiHome, uz vaš pristanak, prema potrebi prema važećem zakonu, po potrebi za naše legitimne interese u pravilnoj komunikaciji i saradnji sa našim korisnicima i u promociji našeg poslovanja;
• Da vam pružimo korisničku podršku kako bismo ispunili naše ugovore sa korisnicima;

Oglašavanje na osnovu interesa. Oglasi su standardni deo korisničkog iskustva na Internetu, a ZimiHome veruje da ciljano oglašavanje poboljšava ovo iskustvo. ZimiHome i pridružene treće strane mogu koristiti kolačiće i druge tehnologije za postavljanje oglasa tamo gde veruju da će ih zainteresovani korisnici videti. Pored reklama na natpisima, ZimiHome može oglašavati proizvode, kompanije i događaje za koje mislimo da bi vas mogli zanimati putem adrese e-pošte koju navedete. Možemo ugraditi tehnologije praćenja u sopstvenu uslugu (uključujući našu veb lokaciju i e-poštu) kao i u svoje oglase koji se prikazuju na drugim veb lokacijama i uslugama. Neke od ovih tehnologija praćenja mogu pratiti vaše aktivnosti kroz vreme i usluge radi povezivanja različitih uređaja koje koristite i isporučivanja relevantnih oglasa i / ili drugog sadržaja („Oglašavanje na osnovu interesa“).

Za više informacija i razumevanje vašeg izbora u vezi sa oglasima treće strane, pogledajte „Kolačići i druge tehnologije i oglašavanje na osnovu interesa“ u Prilogu A. Oglašavanje i marketing se sprovodi po potrebi za naše legitimne interese u pružanju angažovanog i relevantnog iskustva , promovisanje naših usluga i rast našeg poslovanja.

Analitika i analiza tržišta. ZimiHome može analizirati informacije („analiza tržišta“) koje su potrebne za naše legitimne interese u pružanju angažovanog i relevantnog iskustva, promociji i rastu ZimHome platforme.
ZimiHome koristi informacije da ponudi usluge korisnicima koji iskažu interesovanje za ove usluge, na primer, putem ankete ili korisnicima koji se mogu pretpostaviti da imaju interesovanje na osnovu rezultata naše analize tržišta. To radimo kao što je potrebno za naše legitimne interese u pružanju angažovanog i relevantnog iskustva, promociji naših usluga i rast poslovanja.

Brojevi mobilnog telefona. ZimiHome može da koristi vaš broj mobilnog telefona za pozivanje ili slanje ponavljajućih tekstualnih poruka pomoću autodijalera ili unapred snimljenog glasa radi pružanja obaveštenja o Uslugama, u marketinške svrhe (uz vaš pristanak, ili gde to zakon nalaže) i za administraciju ZimiHome Platforme. Ako želite više informacija o našim pravilima ili kako se odjaviti, pogledajte poglavlje „Izbor / odustajanje“ ispod ili Odeljak 9 naših Uslova pružanja usluge. Vi snosite odgovornost za standardne SMS i minutne troškove vašeg mobilnog operatera. ZimiHome vam takođe može slati putem push notifikacija (uz vaš pristanak i kada je to potrebno prema važećem zakonu), a koje možete odjaviti na svom mobilnom uređaju. Troškovi za brzinu prenosa podataka mogu da se primenjuju.

6. Deljenje informacija

Delimo samo informacije koje prikupljamo o vama kako je opisano u ovim Pravilima o privatnosti ili kako je opisano u vreme prikupljanja ili deljenja, uključujući sledeće:

Agenti trećih strana. Delimo informacije, uključujući lične podatke, sa entitetima koji obrađuju podatke u naše ime za naše poslovne svrhe. Agenti trećih strana pomažu nam u uslugama kao što su obrada plaćanja, analiza podataka, marketing i oglašavanje, hosting veb lokacija, sprečavanje i otkrivanje prevara, komunikacione usluge i tehnička podrška. Ugovorno zabranjujemo našim agentima trećih strana da zadržavaju, koriste ili otkrivaju podatke o vama u bilo koje druge svrhe osim obavljanja usluga za nas, iako im možemo dozvoliti da koriste informacije koje vas ne identifikuju (uključujući podatke koji su sakupljeni ili de -identifikovano) u bilo koje svrhe osim ako je zabranjeno važećim zakonom.

Da bismo upravljali platformom ZimiHome, uključujući obradu vaših transakcija, možemo deliti vaše podatke sa našim agentima, predstavnicima, dobavljačima i pružaocima usluga („agentima treće strane“) kako bi nam pružili usluge podrške na sledeći način:

• Poreklo e-pošte;
• Provera identiteta i kriminalistička provera, u meri u kojoj to dozvoljava važeći zakon;
• Otkrivanje prevare. Naši provajderi za otkrivanje prevare takođe koriste informacije koje se odnose na vas i vašu upotrebu i aktivnosti na ZimiHome platformi za pružanje usluga otkrivanja prevara drugim klijentima;
• Prijem, fakture ili usluge podrške;
• Usluge upravljanja odnosima sa klijentima;
• Ispunjavanje finansijskih transakcija (u kojima nas trenutno podržava Stripe, koji obrađuje vaše podatke u skladu sa sopstvenom politikom privatnosti) i povezane usluge povraćaja novca i naplate; i
• Da nam na bilo koji drugi način pomognu ispravno funkcionisanje ZimiHomePlatforme.

Partneri. Neke ZimiHome sadržaje „sponzorišu“ ili „prezentuju“ druge kompanije. Ako se na ZimiHome platformu povežete putem verzije naše platforme ZimiHome ili na neki drugi način učestvujete u nekom od naših partnerskih programa, možemo s tim partnerom deliti informacije o vašoj upotrebi platforme ZimiHome kako bismo ponudili integrisanu platformu i procenili partnerski program. Takođe možemo deliti vaše podatke sa našim partnerima kako bismo dobili dodatne informacije o vama ili kako bismo kreirali ponude koje bi vas mogle zanimati. Pregledajte politiku privatnosti takvog partnera pre nego što otkrijete informacije o sebi. Ako ne želite da ovi partneri imaju vaše lične podatke, možete da odlučite da ne učestvujete.

Promocije. Kada dobrovoljno učestvujete u nagradnim igrama, takmičenjima ili drugoj promociji, delimo informacije kako su utvrđene u zvaničnim pravilima koja regulišu promociju, kao i u administrativne svrhe i kako to nalaže zakon (npr. na listi pobednika). Učestvovanjem u promociji pristajete na zvanična pravila koja regulišu tu promociju i možete, osim ako je zabranjeno važećim zakonom, dozvoliti sponzoru i / ili drugim subjektima da koriste vaše ime, glas i / ili sličnost u reklamnim ili marketinškim materijalima . Ako želite, povremeno vam se možemo obratiti informacijama o posebnim događajima, aktivnostima, promocijama, takmičenjima, mogućnostima prijavljivanja i programima. Na svom nalogu uvek imate mogućnost da tražite od ZimiHome da vas ne kontaktira sa ovom vrstom informacija. Molimo pogledajte odeljak Vaša prava i izbori za više informacija.

Drugi korisnici. ZimiHome olakšava kontakt između klijenata i pružaoca usluga i zadržava pravo da deli kontakt informacije pružaocima usluga (npr. Ime, telefonski broj, e-mail ili poštansku adresu) sa klijentom i obrnuto, ili sa njihovim zakonskim ili drugim predstavnikom, u cilju olakšavanja: (1) rešavanje spora u vezi sa interakcijom dva ili više korisnika platforme ZimiHome; ili (2) izvršavanja usluge. Ova razmena informacija je obavezan deo platforme ZimiHome.

Pravne obaveze. ZimiHome i naši agenti trećih strana mogu otkriti informacije ili sadržaj koji je generisao korisnik, uključujući podatke o lokaciji ili podatke o komunikaciji, trećoj strani ako je to potrebno ili dozvoljeno zakonom ili u skladu sa sudskim nalogom ili pozivom na sud. ZimiHome zadržava pravo da obelodani lične podatke sa privatnih i javnih područja Veb lokacija (e) i platforme ZimiHome u nedostatku sudskog naloga, u meri u kojoj to dozvoljava važeći zakon, ako nam se pruži razlog da verujemo, po vlastitom nahođenju, da neko nanosi povrede ili ometa prava korisnika, šire javnosti ili ZimiHome-a ili njegovih partnera, ili pridruženih članova.

Naše je pravilo da korisnicima dostavimo obaveštenje pre nego što dostavimo njihove informacije kao odgovor na zahteve za sprovođenje zakona, osim ako (i) nam je zabranjeno ili na neki drugi način ograničeno zakonom ili sudskim nalogom, (ii) imamo razloga da verujemo da je korisnički račun kompromizovan na način gde bi obaveštavanje otišlo pogrešnoj osobi, ili bi na neki drugi način bilo kontraproduktivno ili bi stvorilo rizik po bezbednost, ili (iii) da je hitan zahtev i da je prethodno obaveštenje nepraktično (u kom slučaju možemo da pružimo obaveštenje nakon deljenja informacija).

Spajanje ili akvizicija. ZimiHome zadržava pravo da deli informacije u vezi sa, ili tokom pregovora, bilo kog predloženog ili stvarnog spajanja, kupovine, prodaje ili bilo koje druge vrste akvizicije ili poslovne kombinacije svih ili bilo kog dela naše imovine, ili prenosa svih ili deo našeg posla u drugi posao.

Javne oblasti. Vaš profil na platformi ZimiHome sastoji se od informacija o vama i vašem preduzeću, a može uključivati informacije kao što su fotografije, vaše godine poslovanja, veštine i stručnost, stope plaćanja po satu, povratne informacije / informacije o ceni i druge informacije, uključujući vaše korisničko ime („ Profil”). Informacije u vašem korisničkom profilu mogu biti vidljive svim korisnicima i široj javnosti. Ako odlučite da pošaljete Zahtev za uslugu putem ZimiHome-a, sadržaj takve liste biće vidljiv pružaocima usluga koje odaberete na ZimiHome platformi.

7. Vaša prava i izbori

Možete odustati od primanja promotivnih komunikacija od nas i naših partnera, ukloniti podatke iz naše baze podataka, odlučiti da nećete primati buduće promotivne komunikacije u vezi sa ZimiHome platformom ili otkazati svoj nalog prijavljivanjem na veb lokaciju(e) i klikom na „Moj nalog/Profil“ ili nas kontaktirajte.

Podešavanja naloga. Tokom registracije birate da li ćete primati marketinšku prepisku od ZimiHome-a i njegovih afilijata i partnera. Ove informacije ostaju na vašem profilu gde ih u bilo kojem trenutku možete lako izmeniti. Nakon što se prijavite, kliknite na Meni, a zatim izaberite „Obaveštenja“ da biste izvršili željene odabire.

Push Notifikacije. Imate mogućnost da primate ažuriranja i relevantne ponude putem push obaveštenja u vašoj aplikaciji. Ova obaveštenja se mogu konfigurisati u podešavanjima vašeg mobilnog uređaja.
Ispravke profila. Imate pravo da u bilo kojem trenutku pristupite, ažurirate i ispravite netačnosti u svom ZimiHome profilu tako što ćete se prijaviti i kliknuti na „Moj nalog/Profil“. Tamo možete da pregledate, ažurirate i ispravite informacije o svom nalogu. Naše baze podataka automatski ažuriraju sve podatke koje uredite u svom profilu.

Da bismo zaštitili integritet platforme ZimiHome, postoje određene informacije, poput vaših godina, koje ne možete sami promeniti. Na primer, pošto deci mlađoj od punoletnosti u njihovoj jurisdikciji prebivališta nije dozvoljeno da se registruju kao korisnici, moramo preduzeti razumne mere da sačuvamo tačnost uzrasta naših korisnika. Možete nas kontaktirati na info@zimihome.com ako postoji potreba za ispravkom takvih podataka. Više detalja potražite u odeljku Dečija privatnost.

Promotivne komunikacije. Možete isključiti primanje promotivnih komunikacija od ZimiHome-a poslatih putem e-pošte klikom na vezu za odjavu u bilo kojoj poruci. Možete odustati od primanja promotivnih komunikacija od ZimiHome-a poslatih putem tekstualne poruke u bilo kojem trenutku, prateći uputstva navedena u tim porukama pisanjem reči „STOP“. Imajte na umu da je vaša odjava ograničena na korišćeni telefonski broj i da neće uticati na naknadne pretplate. Ako isključite samo određene komunikacije, druge pretplatne komunikacije mogu se nastaviti. Čak i ako odustanete od primanja promotivnih komunikacija, ZimiHome će vam možda i dalje slati ne-promotivne komunikacije, poput onih o vašem nalogu, Uslugama, transakcijama, servisiranju ili stalnom poslovnom odnosu kompanije ZimiHome sa vama. Ako primite neželjenu e-poštu sa domena ZimiHome, javite nam se na info@zimihome.com

Kolačići i pikseli. Većina pretraživača podrazumevano prihvata kolačiće. Možete da uputite pretraživača ,promenom njegovih postavki, da odbije ili obriše kolačiće. Ako na svom uređaju koristite više pretraživača, moraćete ih uputiti zasebno. Vaša sposobnost da ograničite kolačiće podleže podešavanjima i ograničenjima vašeg pretraživača.

Prestanak praćenja. Podešavanja vašeg pretraživača mogu vam omogućiti da automatski šaljete signal „Ne prati“ mrežnim servisima koje posećujete. Imajte na umu, međutim, ne postoji konsenzus industrije o tome šta bi veb lokacija i aplikacija trebalo da rade u vezi s ovim signalima. Shodno tome, ukoliko i dok se tumačenje zakona ne zahteva od nas, mi ne nadgledamo i ne preduzimamo mere u vezi sa signalima „Ne prati“. Za više informacija o „Ne prati“, posetite https://allaboutdnt.com.

Aplikacione i lokacijske tehnologije. Možete zaustaviti sva prikupljanja informacija putem aplikacije deinstaliranjem aplikacije. Takođe možete da resetujete ID oglasa uređaja u bilo koje vreme putem postavki svog uređaja, koji je koncipiran tako da vam omogućava da ograničite upotrebu informacija prikupljenih o vama. Ako ne želite da više koristimo vašu lokaciju u gore navedene svrhe, isključite usluge lokacije za mobilnu aplikaciju koja se nalazi u podešavanjima naloga vašeg uređaja, podešavanju vašeg mobilnog telefona i / ili u okviru mobilne aplikacije.

8. ZimiHome-ova politika zadržavanja informacija

Lične podatke zadržavamo sve dok ste korisnik da bismo ispunili naše ugovorne obaveze prema vama i to u dužem periodu koji je u našem legitimnom interesu i da bismo ispunili naše zakonske obaveze (videti Prilog B za primere perioda čuvanja dokumenata ). Takođe možemo zadržati podatke iz kojih ne možete direktno biti identifikovani, na primer gde se čuvaju protiv nasumično generisanog identifikatora, tako da znamo da se podaci odnose na jednog korisnika, ali ne možemo reći ko je taj korisnik. Koristimo ovu vrstu podataka u istraživačke svrhe i kako bismo pomogli da razvijemo i unapredimo naše usluge, i preduzimamo odgovarajuće mere kako nebiste mogli ponovo biti identifikovani iz ovih podataka.

9. ZimiHome-ova bezbednost prikupljenih informacija

Vaš ZimiHome nalog je zaštićen lozinkom tako da samo vi i ovlašćeni zaposlenici ZimiHome imate pristup podacima o vašem nalogu. Da biste održali ovu zaštitu, nikome ne dajte lozinku. Takođe, ako delite računar, trebalo bi da se odjavite sa svog ZimiHome naloga i zatvorite prozor pretraživača pre nego što se neko drugi prijavi. Ovo će vam pomoći da zaštitite svoje podatke unesene na javnim terminalima od otkrivanja trećim licima.
ZimiHome implementira i održava razumne administrativne, fizičke i tehničke mere zaštite kako bi pomogao da se podaci o vama zaštite od gubitka, krađe, zloupotrebe i neovlašćenog pristupa, otkrivanja, izmena i uništenja. ZimiHome ima osoblje posvećeno održavanju ove Politike privatnosti i drugim inicijativama o privatnosti, periodično pregledavajući sigurnost i brinući se da svaki zaposlenik ZimiHome bude upoznat sa našim bezbednosnim praksama. Ipak, prenošenje putem Interneta nije potpuno sigurno i ne možemo garantovati sigurnost informacija o vama.

10. Obaveštenje o promenama

Politika privatnosti ZimiHome-a se povremeno preispituje i po potrebi poboljšava. Ova Politika privatnosti može se promeniti kako ZimiHome ažurira i proširuje ZimiHome platformu. ZimiHome će se truditi da vas obaveštava o svim materijalnim izmenama putem e-maila. ZimiHome vas takođe ohrabruje da periodično pregledavate ovu Politiku privatnosti.

11. Dečja privatnost

Ova usluga je namenjena široj publici i nije usmerena na decu mlađu od 13 godina. U određenim jurisdikcijama ta minimalna starost može biti i viša. Molimo pogledajte u dole navedenim odredbama nadležnosti za više informacija.
Mi svesno ne prikupljamo lične podatke o deci. Ako ste roditelj ili staratelj i verujete da smo podatke prikupili od vašeg deteta na način koji to zakonom nije dozvoljeno, javite nam se tako što ćete nas kontaktirati na info@zimihome.com. Uklonićemo podatke.

12. Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom politikom privatnosti ili načinom na koji mi ili naši treći agenti tretiramo vaše lične podatke, postupke veb lokacije, vaše poslovanje sa platformom ZimiHome ili ako imate tehničke probleme, možete nas kontaktirati na info@zimihome.com.
Osoblje ZimiHome-a će odgovoriti na svu poštu ili e-poštu od korisnika sa pitanjima o privatnosti, uključujući vrste ličnih podataka koji se čuvaju u bazi podataka ZimiHome, uključujući zahteve za brisanje ili ispravljanje takvih ličnih podataka.

13. Odredbe za nadležnost

A. Stanovnici Sjedinjenih Američkih Država

Informacije o američkim korisnicima. Naše prikupljanje, korišćenje i zadržavanje informacija američkih korisnika je u skladu sa važećim američkim zakonima, kao što je i naše određivanje onoga što se smatra „ličnim podacima i / ili informacijama“. Takvi zakoni o prikupljanju, korišćenju i zadržavanju razlikuju se od onih koji se pružaju korisnicima EU u skladu sa Opštom uredbom o zaštiti podataka iz 2018. godine (dalje u tekstu: GDPR).
ZimiHome se izričito odriče bilo kakve odgovornosti koja bi mogla nastati ukoliko bilo koji drugi pojedinac pribavi informacije koje predate na ZimiHome platformu.
Oglašavanje na osnovu interesa u Sjedinjenim Državama. Za više informacija o oglasima zasnovanim na interesovanjima ili da se isključite iz upotrebe podataka o veb pretraživanju u reklamne svrhe, posetite www.aboutads.info/choices.

Sigurnost prikupljenih informacija kompanije ZimiHome. Iako će ZimiHome uložiti komercijalno razumne napore da obezbedi sigurnost svih finansijskih i ličnih podataka, izričito se odričemo svake odgovornosti za neovlašćeni pristup ili korišćenje naših sigurnih servera i / ili bilo koje i sve lične podatke i / ili finansijske informacije uskladištene na njima, i slažete se da ćete smatrati da ZimiHome nije odgovoran za bilo kakvu štetu koja može proizići iz njega. Ako imate dodatnih pitanja u vezi sa ovim propisom molimo pogledajte Uslove korišćenja.

ZimiHome otkriva sledeće kategorije informacija u komercijalne svrhe:

• Komercijalne informacije;
• Demografski podaci;
• Podaci o lokaciji;
• Identifikatori;
• Internet aktivnost.

Mi koristimo i sarađujemo sa različitim tipovima entiteta kako bi nam pomogli u svakodnevnom poslovanju i upravljanju našim servisom. Pregledajte odeljak Informacije o deljenju radi više detalja o strankama sa kojima delimo informacije.
Pored toga, imate pravo da tražite brisanje ličnih podataka koje smo sakupili od vas. Međutim, ovo nije apsolutno pravo i ZimiHome može imati zakonske osnove za čuvanje takvih podataka.

Da biste iskoristili bilo koje od ovih prava, podnesite zahtev na info@zimihome.com. U zahtevu navedite koje pravo želite da ostvarite i opseg zahteva. Potvrdićemo prijem vašeg zahteva u roku od 10 dana. Možda ćemo tražiti od vas određene informacije koje će nam pomoći da proverimo vaš identitet i obradimo vaš zahtev. Ako ne možemo da potvrdimo vaš identitet, možemo da odbijemo vaše zahteve ili izbrišemo.

Ovlašćeni agent. Možete odrediti ovlašćenog agenta za podnošenje zahteva u vaše ime. Međutim, tražićemo pismeni dokaz o odobrenju agenta za izvršenje te radnje i direktno proveriti vaš identitet.

Pravo na nediskriminaciju. Imate pravo na nediskriminatorski tretman od nas, ukoliko ostvarite neko od svojih prava.

B. Dodatna obelodanjivanja za subjekte podataka u Evropskom ekonomskom prostoru (EEA) i Švajcarskoj.

Prenos podataka. Mi i naši afilijati i agenti treće strane uglavnom čuvamo podatke o vama, uključujući lične podatke, na serverima koji se nalaze i rade u Singapuru. Ako živite ili se nalazite izvan Singapura, možemo da pošaljemo i sačuvamo vaše lične podatke (koji se takođe nazivaju lični podaci) u Singapur da bismo obezbedili i upravljali platformom ZimiHome. ZimiHome se obavezuje da će osigurati adekvatan nivo zaštite ličnih podataka koji se prenose van Evropskog ekonomskog prostora, bilo nas, naših pridruženih kompanija i / ili agenata trećih strana, u skladu sa važećim zakonodavstvom.

Vaša prava. Imate sledeća prava pod određenim okolnostima:

• Pravo pristupa: imate pravo da dobijete potvrdu da li se lični podaci koji se odnose na vas obrađuju ili ne, a ako se obrađuju, da dobijete pristup takvim podacima i njihovoj kopiji;
• Pravo na ispravku: imate pravo da dobijete ispravku svih netačnih ličnih podataka koji se tiču vas. Takođe imate pravo da ispunite nepotpune lične podatke, uključujući pružanje dopunske izjave;
• Pravo na brisanje: u nekim slučajevima imate pravo da brisanje ličnih podataka koji se odnose na vas. Međutim, ovo nije apsolutno pravo i ZimiHome može imati zakonske ili legitimne razloge za čuvanje takvih podataka;
• Pravo na prenosivost podataka: imate pravo da primate lične podatke koji se odnose na vas i koje ste dostavili kompaniji ZimiHome, u strukturiranom, često korištenom i mašinsko čitljivom formatu, i imate pravo da ih prenosite drugom kontroloru bez ometanje od ZimiHome-a. Ovo pravo se primenjuje samo kada se obrada vaših ličnih podataka zasniva na vašoj saglasnosti ili na ugovoru i takva obrada se vrši automatizovanim putem.
• Pravo prigovora na obradu: imate pravo da u bilo kom trenutku uložite prigovor na osnovu vaše posebne situacije na obradu ličnih podataka koji se odnose na vas kada se takva obrada zasniva na legitimnom interesu ZimiHome-a. ZimiHome se, međutim, može pozivati na opravdane zakonite razloge za nastavak obrade. Kada se vaši lični podaci obrađuju u svrhu direktnog marketinga, imate pravo u svakom trenutku prigovoriti na obradu takvih podataka. Možete promeniti svoje marketinške preferencije u bilo kom trenutku kao što je opisano u odeljku Vaša prava i izbori gore.
• Pravo na podnošenje žalbe nadzornom organu: ako mi vaš zahtev ili zabrinutost ne rešimo na zadovoljavajući način, možete se obratiti vašem lokalnom organu za zaštitu podataka.

Svoja prava možete ostvariti tako što ćete nam se obratiti na info@zimihome.com.

Odgovornost za dalje transfere. Principi zaštite privatnosti opisuju odgovornost ZimiHome-a za lične podatke koje dobija od rezidenata EU-a pod zaštitom privatnosti i kasnije prenosi na trećeg procesora. Konkretno, ako agenti trećih strana koji obrađuju lične podatke u ime ZimiHome-a to učine na način koji nije u skladu sa načelima zaštite privatnosti, ZimiHome ostaje odgovoran ukoliko ne dokaže da nije odgovoran za događaj koji prouzrokuje štetu.

Pravo pristupa. Imate zakonsko pravo da tražite kopiju ličnih podataka koje imamo o vama. Takođe imate pravo da ispravite, izmenite ili obrišete takve lične podatke ako su netačni ili su obrađeni u suprotnosti sa principima zaštite privatnosti.

Rešavanje sporova i mehanizam za žalbe. U skladu sa principima zaštite privatnosti, ZimiHome se obavezuje da rešava pritužbe o vašoj privatnosti i prikupljanje ili upotrebu vaših ličnih podataka. Ako građani Evropske unije imaju bilo kakva pitanja vezana za obradu vaših ličnih podataka u okviru zaštite privatnosti, preporučujemo vam da nas kontaktirate direktno na: info@zimihome.com.

Obavezujuća arbitraža. Kao što je dalje objašnjeno u Principima zaštite privatnosti, biće vam dostupna i obavezujuća arbitražna opcija da biste rešili preostale žalbe u vezi sa ZimiHome-ovom potvrdom o privatnosti koja nije rešena na bilo koji drugi način.

Objavljivanje ličnih podataka EU javnim organima i agencijama za sprovođenje zakona. ZimiHome će možda morati da deli vaše lične podatke kao odgovor na zakonite zahteve državnih organa.

Oglašavanje na osnovu interesa u EEA ili Švajcarskoj
Za više informacija o oglasima zasnovanim na interesovanjima ili da se isključite iz upotrebe podataka o veb pretraživanju za reklamne svrhe, posetite http://iouronlinechoices.eu/.